Έφτιαξα Λαγάνες, εννοείται ότι η ζύμη δεν θέλει ζύμωμα, μπορείτε να τις φτιάξετε το βράδυ και να τις ψήσετε το πρωί. Είμαι σίγουρη ότι θα τις φτιάχνετε συνέχεια και όχι μόνο μια φορά τον χρόνο.
Πάμε να δείτε πως έφτιαξα τη Λαγάνα μου, ένα θα σας πω ετοιμάστε ταραμά ελιές και χαλβά.
Η Λαγάνα μου
Με σπιτικό ταχίνι, αφράτες μέσα και τραγανές απ' έξω !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Λαμαρίνα
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πινέλο Σιλικόνης
Συστατικά
Για το ταχίνι
- 100 γρ Σουσάμι
- 50 γρ Ηλιέλαιο
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη ζύμη
- 400 γρ Αλεύρι Κούλα
- 320 γρ Νερό χλιαρό
- 100 γρ Σιμιγδάλι
- 50 γρ Ταχίνι
- 10 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
- 8 γρ Ξηρή Μαγιά
- 5 γρ Μέλι ή ζάχαρη
Για επάλλειψη
- 80 γρ Σουσάμι
- 50 γρ Νερό
- 5 γρ Ζάχαρη
Οδηγίες
Για το ταχίνι
- Βάζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε 2-3 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει 1-2 λεπτά και το βάζουμε στο μούλτι.
- Μόλις λιώσει το σουσάμι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τέλος το αλάτι, φυλάμε το ταχίνι σε βάζο.
Για τις λαγάνες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την μαγιά, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Στο χλιαρό νερό διαλύουμε το αλάτι και το προσθέτουμε στο αλεύρι, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να καθαρίσει το μπολ.
- Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Διπλώνουμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο όλο το βράδυ.
- Το πρωί διπλώνουμε και ξεφουσκώσουμε την ζύμη, αδειάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε στα δύο.
- Δίνουμε στενόμακρο σχήμα στις λαγάνες και κάνουμε τρύπες με τα δάχτυλα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσουν, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη ή το μέλι και αλείφουμε τις λαγάνες, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 1857.53kcal | Υδατάνθρακες: 230.84g | Πρωτεΐνη: 48.95g | Λιπαρά: 85.75g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.01g | Φυτικές Ίνες: 20.23g | Σάκχαρα: 14.46g
Προσωπική σημείωση
Στον αέρα ψήνουμε ή στις αντιστάσεις ;Καλή Σαρακοστή
Καλησπέρα κάτω αντίσταση και αέρα.