Κεφτέδες με χυλοπίτες Φλώρινας. Ξεχωριστή συνταγή σήμερα, εγώ την έφτιαξα και την δοκίμασα πρώτη φορά. Αν και μου είπατε ότι την έφτιαχνε η γιαγιά σας και σας θυμίζει πολλά. Εγώ δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ, κακώς βέβαια όπως θα δείτε γιατί είναι τέλεια. Έτσι αφού με τρέλανε ο φίλος μου ο Μιχάλης, με την συνταγή της μαμάς του.
Πόσο νόστιμη είναι και θα σου τρέχουν τα σάλια και δεν έχεις ξαναφάει. Ε, είπα να την δοκιμάσω και αμέσως μετά να την μοιραστώ μαζί σας. Μπορείτε να καταλάβετε περίπου, απλά είναι αλλιώς αν τους δοκιμάσετε. Και ναι τώρα που σας το περιγράφω, τρέχουν τα σάλια μου πάμε να φτιάξουμε Κεφτέδες με χυλοπίτες Φλώρινας.
Κεφτέδες με χυλοπίτες Φλώρινας
Τραγανοί κεφτέδες επάνω σε μελωμένα κρεμμύδια, μαζί με σπιτικές χυλοπίτες !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Μπολ
- Ταψί 32 εκ.
Συστατικά
Για τους κεφτέδες
- 500 γρ Κιμά Μοσχαρίσιο
- 100 γρ Ψωμί μπαγιάτικο
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Αυγό
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Δυόσμος
Για τις χυλοπίτες
- 100 γρ Χυλοπίτες
- 5 Κρεμμύδια μέτρια
- 2 Τομάτες
- 1 Δαφνόφυλλο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Πάπρικα
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, για 2-3 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά, βάζουμε το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και το κρεμμύδι, αφού κρυώσει. Στύβουμε πολύ καλά το ψωμί να μην έχει υγρά και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο 1 ώρα ακόμα και όλη την νύχτα αν θέλουμε.
- Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια, τα κόβουμε μέτριες φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και την δάφνη, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται υγρά προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε επάνω τους κεφτέδες (όσους θέλετε). Ρίχνουμε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο επάνω ,πριν το βάλουμε στον φούρνο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, πάντα ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Γυρίζετε τους κεφτέδες να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά. Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες τους βγάζουμε σε ένα πιάτο και τους σκεπάζουμε.
- Προσθέτουμε στο ταψί ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά, ανάλογα τις χυλοπίτες που θα βάλετε.
- Τέλος αφού ψηθεί βάζουμε επάνω τους κεφτέδες και το αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Έξυπνα Μυστικά
Εγώ έβαλα 6 κεφτέδες, έτσι τον υπόλοιπο κιμά τον έφτιαξα με πατάτες.
Να αφήσετε το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο, να μην είναι καυτό.
Καλή επιτυχία elpidas little corner, Μιχάλη σε ευχαριστώ για την συνταγή της μαμά σου, χαίρομαι που πήρα άριστα !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 728.96kcal | Υδατάνθρακες: 49.44g | Πρωτεΐνη: 31.06g | Λιπαρά: 45.2g | Κορεσμένα Λιπαρά: 12.74g | Φυτικές Ίνες: 5.2g | Σάκχαρα: 10.6g
Προσωπική σημείωση