Καρυδόπιτα

3.7K

Μια μόνο φωτογραφία της σας τρέλανε και από χθες την ζητάτε συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι καιρό να την  φτιάξω και ήρθε η σειρά της. Ταξιδεύω για Θεσσαλονίκη προχθές, με τον φίλο μου τον Μιχάλη. Κλασσικά και όπως γίνεται πάντα μιλάμε για συνταγές, γλυκά και φαγητά. Λέω θέλω μια καλή Καρυδόπιτα, είχε φάει μια πολύ καλή στην Κεφαλλονιά.

Του άρεσε τόσο πολύ και ζήτησε την συνταγή, εννοείται ότι την πήρα αμέσως. Το επόμενο πρωί είπα να την δοκιμάσω και αμέσως μετά να την μοιραστώ με εσάς. Πάμε μαζί στην κουζίνα μου και μέχρι να πείτε Καρυδόπιτα θα είναι έτοιμη.

5 από 11 ψήφους

Καρυδόπιτα

Σας έχω σούπερ Καρυδόπιτα πανεύκολη και πεντανόστιμη !
Μερίδες 10
Προετοιμασία 15 minutes
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 15 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μίξερ
  • Μπεν Μαρί
  • 2 Μπολ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 24 εκ.

Συστατικά

  • 1 κούπα Φρυγανιά τριμμένη χοντροκομμένη
  • ½ κούπα Ζάχαρη
  • ½ κούπα Καρύδια ψημένα και χοντροκομμένα
  • 5 Αυγά
  • κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • ½ κ.γ. Γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

  • κούπα Ζάχαρη
  • κούπα Νερό
  • ½ κ.σ. Κονιάκ

Οδηγίες

  • Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη, να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δούμε ότι τριπλασιάστηκαν. Θα δούμε τα αυγά να γίνουν σαν μια αφράτη μεταξένια κρέμα, τότε είναι έτοιμα.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, το γαρύφαλλο, τη κανέλα και το μπέικιν.
  • Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά τα αυγά. Με πολύ απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, να μείνει αφράτο.
  • Αδειάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιρόπι να πάει παντού.

Έξυπνα Μυστικά

Καρυδόπιτα
Αν τη θέλετε πιο σιροπιαστή και πιο γλυκιά, κάνετε το σιρόπι με 2 κούπες.
Όταν κάνετε γλυκό με καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό, να τα ψήνετε πρώτα.
Γίνετε λεπτή αλλά αν την βάλετε σε πιο μικρό ταψί, θα γίνει πιο φουσκωτή, έτσι το γλυκό σας θα γίνει πιο νόστιμο, δοκιμάστε το και θα δείτε.
Μπορείτε να την κάνετε σοκολατένια εσείς που αγαπάτε την σοκολάτα.
Να την σερβίρετε με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτό, είναι τέλεια.
Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!
Θερμίδες: 271.01kcal
Πιάτο: Γλυκά Ταψιού, Παραδοσιακές
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Γλυκά για Γιορτή, Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 271.01kcal | Υδατάνθρακες: 49.14g | Πρωτεΐνη: 5.11g | Λιπαρά: 6.49g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.18g | Φυτικές Ίνες: 1g | Σάκχαρα: 40.88g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Αναστασια Πολυχρονοπουλου says:

    5 stars
    Ελπίδα μου, για να γίνει η καρυδοπιτα μου πιο φουσκωτή, τι μέγεθος ταψιού θα πρέπει να χρησιμοποιήσω;

    1. 5 stars
      Αν σου αρέσει πιο πολύ, κάνε διπλή δόση.

  2. Αναστασια Πολυχρονοπουλου says:

    5 stars
    Το ταψί μου ειναι 22.5 εκ x 32.5 εκ σε μέγεθος. Μήπως θα πρέπει να διπλασιασω τα υλικά για να μην μου γίνει πολυ λεπτή η καρυδοπιτα;

  3. 5 stars
    Το ταψί μου ειναι 22.5 εκ x 32.5 εκ σε μέγεθος. Μήπως θα πρέπει να διπλασιασω τα υλικά για να μην μου γίνει πολυ λεπτή η καρυδοπιτα; Εσυ τι μέγεθος ταψιού χρησημοποιεις;

    1. 5 stars
      Καλησπέρα και το δικό μου ταψί τόσο είναι, αλλά μου αρέσει λεπτή. Ναι μπορείς να την διπλασιάσεις, για να γίνει όπως θέλεις!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close