Παγωτό Στρατσιατέλα

4.4K

Παλιά συνταγή από το τετράδιο μου λίγο πειραγμένη, ακριβώς όπως μου αρέσει. Το παγωτό θέλει παγωτομηχανή και άλλη συνταγή, είμαι σίγουρη ότι δεν θα καταλάβει κανένας πόσο εύκολα το φτιάξατε απλά με ένα μίξερ μέσα σε λίγα λεπτά. Θα σας πω, πως ακριβώς το έφτιαξα και θα σας δώσω ιδέες να φτιάξετε ότι γεύση σας αρέσει, εμένα από τα αγαπημένα μου είναι η στρατσιατέλα.

Έτσι αφού είχα τα υλικά που χρειαζόμουνα είπα να το δοκιμάσω και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο, πάμε κουζίνα να φτιάξουμε Παγωτό Στρατσιατέλα ;;

5 από 11 ψήφους

Παγωτό Στρατσιατέλα

Φτιάξτε το χωρίς παγωτομηχανή !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 20 minutes
Στην κατάψυξη 6 ώρες
Συνολικός χρόνος 6 ώρες 20 minutes

Εργαλεία

  • Μακρόστενη φόρμα Κέικ (10 χ 32 εκ.)
  • Μίξερ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Αντικολλητικό Τηγάνι

Συστατικά

  • 400 γρ Ζαχαρούχο Γάλα παγωμένο
  • 330 ml Κρέμα Γάλακτος παγωμένη
  • 250 γρ Φυτική Σαντιγί παγωμένη
  • 150 γρ Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • ½ κ.γ. Κονιάκ ή Ρούμι

Για καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 120 γρ Ζάχαρη
  • 70 γρ Αμύγδαλα ψημένα
  • 70 γρ Καρύδια ψημένα

Προαιρετικά για επάνω

  • 230 γρ Μπισκότα Πτι Μπερ
  • Κουβερτούρα
  • Αμύγδαλα
  • Καρύδια

Οδηγίες

Καραμελώνουμε τους Ξηρούς Καρπούς

  • Για να καραμελώσουμε τους ξηρούς καρπούς βάζω σε ένα τηγάνι την ζάχαρη και μόλις λιώσει και αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά, αδειάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και μετά τα σπάμε στο μούλτι.

Για το παγωτό

  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα 5 λεπτά, συνεχίζοντας το χτύπημα  προσθέτουμε σιγά - σιγά το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σιγά - σιγά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μόλις φουσκώσει και γίνει αφράτο, είναι έτοιμο, προσθέτουμε την βανίλια, τους ξηρούς καρπούς και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Βάζουμε μεμβράνη σε μια στενόμακρη φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μισό μείγμα. Το άλλο μισό αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε σάντουιτς με μπισκότα πτι μπερ.
  • Μετά από 5-6 ώρες ή την επόμενη μέρα κόβουμε τα σάντουιτς και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και ξηρούς καρπούς, περιχύνουμε και το παγωτό προαιρετικά με λιωμένη κουβερτούρα.

Έξυπνα Μυστικά

Μπορείτε να φτιάξετε ότι γεύση σας αρέσει, να προσθέσετε ινδοκάρυδο ή φρούτα να το κάνετε σοκολατένιο ή σκέτο μόνο βανίλια.
Να προσθέσετε στο μείγμα σπασμένα μπισκότα ή κέικ και να το φτιάξετε σε κουμπωτή φόρμα σαν τούρτα.
Σίγουρα θα φτιάξουμε και άλλα παγωμένα γλυκίσματα για τις ζεστές  μέρες του καλοκαιριού.
285419263 3204519479875456 6350088383891564682 n
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 533.17kcal
Πιάτο: Παγωτό
Κουζίνα: Ιταλική
Keyword: Καλοκαιρινά
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 533.17kcal | Υδατάνθρακες: 52.62g | Πρωτεΐνη: 8.07g | Λιπαρά: 32.9g | Κορεσμένα Λιπαρά: 15.23g | Φυτικές Ίνες: 2.73g | Σάκχαρα: 39.25g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close