Μια εύκολη και νόστιμη λύση στο τραπέζι σας είναι η τηγανιά, χοιρινή τηγανιά με πορτοκάλι. Ακόμα και όταν έχετε να μαγειρέψετε για φίλους, φτιάξτε και μια τηγανιά και θα με θυμηθείτε εξαφανίζεται αμέσως. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε παρέα, μια διαφορετική πολύ νόστιμη τηγανιά.
Τηγανιά με πορτοκάλι
Για μερακλήδες !
Εργαλεία
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πιατέλα
- Βαθύ Τηγάνι
Συστατικά
- 600 γρ Μπούτι χοιρινό
- 1 ποτήρι Χυμό Πορτοκάλι
- 1 Κρεμμύδι μέτριο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Μέλι
- 1 κ.γ. Βούτυρο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Φέτες Πορτοκάλι
Οδηγίες
- Βάζουμε το κρέας με το κρεμμύδι σε ένα βαθύ τηγάνι, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα περίπου.
- Βγάζουμε από το τηγάνι το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (σε αυτό το σημείο αν θέλετε σβήνετε με ¼ κούπας λευκό κρασί). Σιγοβράζουμε και στο τέλος δυναμώνουμε την φωτιά να πάρει χρώμα.
- Σε ένα ποτήρι βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το μέλι ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να μείνει το κρέας με την σάλτσα, προσθέτουμε το βούτυρο και το βγάζουμε σε πιατέλα, περνάμε τις φέτες πορτοκαλιού από το τηγάνι και σερβίρουμε την τηγανιά με ρύζι ή πατάτες στη λαδόκολλα.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 688.39kcal | Υδατάνθρακες: 16.63g | Πρωτεΐνη: 34.74g | Λιπαρά: 53.26g | Κορεσμένα Λιπαρά: 17.93g | Φυτικές Ίνες: 0.96g | Σάκχαρα: 12.97g
Προσωπική σημείωση
Πολυ ωραια συνταγη αλλα δεν καταλαβα κατι.. Οταν βαζουμε στο τηγανι το κρεας με το κρεμμυδι βαζουμε και νερακι και το σιγοβραζουμε???
Ευχαριστώ πολύ, όχι δεν βάζουμε νερό βγάζει νερό το κρέας με αυτό σιγοβράζει.