Ξέρω ότι μια από τις συνταγές που έχετε ξεχωρίσει είναι τα τσουρέκια μου, γι’ αυτό σας έχω μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα την φτιάξετε όλοι.
Είναι Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα Τσουρεκιού, για τις φίλες που ζήτησαν νηστίσιμα για πρωινό, αν και τρώγονται όλες τις ώρες.
Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα Τσουρεκιού
Για πρωινό αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Μπολ
- Ταψί
Συστατικά
- 700 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ Νερό ζεστό
- 200 γρ Ζάχαρη
- 130 γρ Ηλιέλαιο
- 130 γρ Πολτό Πορτοκαλιού
- 100 γρ Σταφίδες Μαύρες
- 8 γρ Ξηρή Μαγιά
- ½ κ.σ. Κακουλέ
- ½ κ.σ. Μαχλέπι
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Για επάλειψη
- 2 κ.σ. Σιρόπι από γλυκό κουταλιού
- 2 κ.σ. Νερό
- Σουσάμι
Οδηγίες
- Αλέθουμε το πορτοκάλι στο μούλτι, προσθέτουμε τον πολτό στο νερό και το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη (το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό).
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μαχλέπι, το κακουλέ και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα 15 και κάνουμε μπαλάκια.
- Ανοίγουμε λωρίδες και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να γίνουν διπλάσια.
- Ανακατεύουμε το νερό με το σιρόπι και αλείφουμε τα σταφιδόψωμα προσεκτικά να μην τα τρυπήσουμε ρίχνουμε και σουσάμι, κρατάμε στην άκρη το σιρόπι που περισσεύει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, 2-3 λεπτά πριν βγάλουμε τα σταφιδόψωμα, από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα φυλάμε σκεπασμένα για να παραμείνουν μαλακά.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 335.6kcal | Υδατάνθρακες: 57.58g | Πρωτεΐνη: 5.46g | Λιπαρά: 9.52g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.99g | Φυτικές Ίνες: 2.32g | Σάκχαρα: 15.81g
Προσωπική σημείωση
Είναι νόστιμα αλλά μου βγήκαν σφιχτά και δεν ψήθηκαν μέσα … κρατάνε μια υγρασία..δεν ξέρω τι πήγε στραβά
Καλησπέρα, μήπως η ζύμη ήταν σφιχτή ;
Νόστιμα και αρωματικά, σχετικά εύκολα στην παρασκευή.Αυθαιρετησα χρησιμοποιώντας κύβο μαγιάς
Νόστιμα αλλά σφιχτά.Δεν είναι αφράτα.
το πορτοκαλι το βεαζουμε οριν το αλεσουμε;;;;
Αν θέλετε μπορείτε να το βράσετε.
βραζουμε;;;;