Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα Τσουρεκιού

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Ξέρω ότι μια από τις συνταγές που έχετε ξεχωρίσει είναι τα τσουρέκια μου, γι’ αυτό σας έχω μια συνταγή που σίγουρα θα αγαπήσετε και θα την φτιάξετε όλοι.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Είναι σταφιδόψωμα τσουρεκιού, για τις φίλες που ζήτησαν νηστίσιμα για πρωινό, αν και τρώγονται όλες τις ώρες.

Υλικά

700 γρ αλεύρι Κούλα ή αλεύρι για τσουρέκια

250 γρ ζεστό νερό

130 γρ ηλιέλαιο

130 γρ πολτό πορτοκαλιού

200 γρ ζάχαρη

100 γρ σταφίδες όποιες σας αρέσουν εγώ έβαλα  μαύρες

8 γρ ξερή μαγιά

½ κ.γ αλάτι

1 κ.γ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

½ κ.σ  μαχλέπι & κακουλέ

Επάνω

2 κ.σ σιρόπι  από γλυκό κουταλιού  πορτοκάλι

2 κ.σ νερό

Σουσάμι

Οδηγίες

Αλέθουμε το πορτοκάλι στο μούλτι, προσθέτουμε τον πολτό στο νερό και το λάδι, το αλάτι, την ζάχαρη και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη, το μείγμα πρέπει να είναι χλιαρό. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το μαχλέπι, το κακουλέ και την βανίλια και ανακατεύουμε.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Χωρίζουμε την ζύμη στα 15 και κάνουμε μπαλάκια, ανοίγουμε λωρίδες και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι, σκεπάζουμε και αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να γίνουν διπλάσια.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Ανακατεύουμε το νερό με το σιρόπι και αλείφουμε τα σταφιδόψωμα προσεκτικά να μην τα τρυπήσουμε ρίχνουμε και σουσάμι, κρατάμε στην άκρη το σιρόπι που περισσεύει.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 12-15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, 2-3 λεπτά πριν βγάλουμε τα σταφιδόψωμα, από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά και τα φυλάμε σκεπασμένα για να παραμείνουν μαλακά.

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

Σταφιδόψωμα τσουρεκιού

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι