Να που ήρθε και η σειρά της Μανιταρόπιτας, μια νόστιμη πίτα ακόμα και είναι νηστίσιμη. Με τα υλικά μπορείτε να παίξετε και να βάλετε αυτά που σας αρέσουν, εγώ έβαλα αυτά που αρέσουν σε εμένα.
Πείτε μου ποιος δεν λατρεύει τα μανιτάρια, όπως και να τα φτιάξεις είναι πολύ νόστιμα, πάμε να φτιάξουμε παρέα τη Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα.
Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα
Για εσάς που λατρεύετε τα μανιτάρια !
Εργαλεία
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σπάτουλα
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Ταψί 30 εκ.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 400 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ Νερό χλιαρό
- 15 γρ Ελαιόλαδο
- 10 γρ Ξύδι
- 5 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
- 700 γρ Μανιτάρια ότι σας αρέσει
- 100 γρ Πράσα το λευκό μέρος
- 100 γρ Σπανάκι
- 100 γρ Ντοματίνια
- 15 γρ Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Θυμάρι
- Πάπρικα
Για το φύλλο
- 110 γρ Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
Οδηγίες
Για τη ζύμη
- Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ και να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά περίπου και συνεχίζουμε με την γέμιση.
Για τη γέμιση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, απλά τα ξεφλουδίζουμε δεν τα πλένουμε και τα κόβουμε φέτες.
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε τα μανιτάρια, δεν τα ανακατεύουμε γιατί θα βράσουν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τα πράσα και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.
- Αφήνουμε 1-2 λεπτά τη γέμιση και μόλις δούμε ότι δεν έχει υγρά τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για τελείωμα
- Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ και ανοίγουμε ένα φύλλο το βάζουμε στο ταψί σουρωτό και να προεξέχει, το λαδώνουμε και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σουρωτό, από πάνω την μισή γέμιση και συνεχίζουμε.
- Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο το βάζουμε μέσα στο ταψί, πάντα λαδώνουμε ελαφρώς ενδιάμεσα συνεχίζουμε με το τέταρτο και την υπόλοιπη γέμιση.
- Βάζουμε το πέμπτο φύλλο λαδώνουμε γυρνάμε αυτό που προεξέχει και τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο που κλείνει την πίτα μας σαν καπάκι.
- Κόβουμε και λαδώνουμε την πίτα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κάτω αντιστάσεις και αέρα, 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 217.21kcal | Υδατάνθρακες: 26.83g | Πρωτεΐνη: 4.46g | Λιπαρά: 10.59g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.44g | Φυτικές Ίνες: 2.41g | Σάκχαρα: 1.77g
Προσωπική σημείωση