Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Να που ήρθε και η σειρά της Μανιταρόπιτας, μια νόστιμη πίτα ακόμα και είναι νηστίσιμη. Με τα υλικά μπορείτε να παίξετε και να βάλετε αυτά που σας αρέσουν, εγώ έβαλα αυτά που αρέσουν σε εμένα.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Πείτε μου ποιος δεν λατρεύει τα μανιτάρια, όπως και να τα φτιάξεις είναι πολύ νόστιμα, πάμε να φτιάξουμε παρέα την Μανιταρόπιτα.

Υλικά για την ζύμη

400 γρ αλεύρι Κούλα ή αλεύρι για πίτες

15 γρ ελαιόλαδο

5 γρ αλάτι Μεσολογγίου

10 γρ Ξύδι

200 γρ περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την γέμιση

700 γρ διάφορα μανιτάρια

100 γρ πράσο το άσπρο μέρος

100 γρ σπανάκι

100 γρ ντοματίνια

15 γρ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι –  πιπέρι

θυμάρι – πάπρικα

Για τα φύλλα  και επάνω

110 γρ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Οδηγίες για την ζύμη

Βάζουμε στο μπολ όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το νερό, ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να καθαρίσει το μπολ και να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Σκεπάζουμε  την ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά περίπου και συνεχίζουμε με την γέμιση.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, απλά τα ξεφλουδίζουμε δεν τα πλένουμε και τα κόβουμε φέτες, πλένουμε και κόβουμε  τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Βάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε τα μανιτάρια, δεν ανακατεύουμε γιατί θα βράσουν, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τα πράσα και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το σπανάκι.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Αφήνουμε 1-2 λεπτά την γέμιση και μόλις δούμε ότι δεν έχει υγρά τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια, τα αλείφουμε με λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί 30 εκ και ανοίγουμε ένα φύλλο το βάζουμε στο ταψί σουρωτό και να προεξέχει, το λαδώνουμε και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σουρωτό, από πάνω την μισή γέμιση και συνεχίζουμε.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο το βάζουμε μέσα στο ταψί, πάντα λαδώνουμε ελαφρώς ενδιάμεσα συνεχίζουμε με το τέταρτο και την υπόλοιπη γέμιση.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Βάζουμε το πέμπτο φύλλο λαδώνουμε γυρνάμε αυτό που προεξέχει και τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο που κλείνει την πίτα μας σαν καπάκι. Κόβουμε και λαδώνουμε  την πίτα ψήνουμε στους 190 βαθμούς κάτω αντιστάσεις και αέρα, 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Νηστίσιμη Μανιταρόπιτα

Δείτε τα μυστικά για μια μια επιτυχημένη πίτα !

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι