Τριφτή Μηλόπιτα

3.9K

Έχω κάνει πολλές φορές Μηλόπιτα, όταν ήμουνα μικρή από τις πρώτες συνταγές  μου ήταν η ανάποδη αυτή με τα μήλα κάτω στο ταψί. Τριφτή δεν έτυχε να κάνω ποτέ, μάλλον δεν είχε έρθει ποτέ στα χέρια μου η συνταγή που ήθελα. Τριφτή Μηλόπιτα της κ. Σίτσας μαμάς φίλου μου, πολύ παλιά συνταγή πάμε να την φτιάξουμε παρέα είναι πολύ εύκολη.

5 από 7 ψήφους

Τριφτή Μηλόπιτα

Μια παλία και εύκολη συνταγή !
Μερίδες 14
Προετοιμασία 20 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 minutes

Εργαλεία

  • Μαρίζ
  • Μπολ
  • Ταψί 25 χ 35 εκ.
  • Τρίφτη

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • ¾ κούπας Ζάχαρη
  • 6 Μήλα κόκκινα & πράσινα
  • 1 κ.γ. Κανέλα

Οδηγίες

  • Βάζουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, την ζάχαρη και το μπέικιν, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε και έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο, το χωρίζουμε στα δύο και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Καθαρίζουμε  τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη, προσθέτουμε την ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε.
  • Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε λαδόκολλα και  το μισό μείγμα κάτω, απλώνουμε με τα χέρια μας να πάει παντού από πάνω τα μήλα και τέλος το υπόλοιπο  μείγμα.
  • Ψήνουμε  την Μηλόπιτα  στους 190 βαθμούς 45-50 λεπτά, πάντα ανάλογα τον φούρνο μας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Τριφτή Μηλόπιτα
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 543.94kcal
Πιάτο: Κέικ
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές, Παιδικές Προτάσεις
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 543.94kcal | Υδατάνθρακες: 74.09g | Πρωτεΐνη: 6.4g | Λιπαρά: 25.64g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.36g | Φυτικές Ίνες: 3.7g | Σάκχαρα: 35.05g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close