Κρουασάν

15.8K

Ναι ήρθε η στιγμή να φτιάξω τα κρουασάν που ζητάτε εδώ και καιρό. Τα απέφευγα τόσο καιρό γιατί η σφολιάτα όπως ξέρετε γίνεται με πολύ βούτυρο έτσι ήθελα να δοκιμάσω να τα φτιάξω αλλιώς.

Όπως βλέπετε έγιναν τέλεια και πολύ νόστιμα. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε γλυκά ή αλμύρα, ακόμα και σκέτα. Πάμε να φτιάξουμε παρέα τα κρουασάν μου, ελάτε βάζω καφέ…

5 από 16 ψήφους

Κρουασάν

Σας έχω συνταγή εύκολη με λιγότερο βούτυρο !
Μερίδες 16 κρουασάν
Προετοιμασία 3 ώρες
Ψήσιμο 30 minutes
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 30 minutes

Εργαλεία

  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Ρόδα Πίτσας

Συστατικά

Για μέσα και επάνω

  • 250 γρ Βούτυρο μαλακό
  • 5 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 1 Κρόκο Αυγού

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό χλιαρό γάλα, προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι και πάλι αλεύρι συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ είναι έτοιμη, σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε  την σκεπάζουμε και την βάζουμε στο ψυγείο και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.
  • Αλλιώς αφήνουμε σε ζεστό μέρος να γίνει διπλάσια, ανάλογα τη θερμοκρασία που έχει το δωμάτιο, περίπου 1 ώρα.
  • Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζουμε σε 16 μπαλάκια, αν θέλετε μπορείτε να τα ζυγίσετε.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο μέγεθος ενός μεγάλου πιάτου και αλείφουμε ενδιάμεσα βούτυρο, συνεχίζουμε με όλα τα μπαλάκια το ίδιο, το τελευταίο φύλλο δεν το αλείφουμε.
  • Πατάμε λίγο τα φύλλα με τα χέρια μας τα σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος βγάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο κόβουμε με την ρόδα της πίτσας σε 16 κομμάτια ή περισσότερα ή λιγότερα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε.
  • Τα κόβουμε στην άκρη και τυλίγουμε τα κρουασάν.
  • Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν, να γίνουν διπλάσια.
  • Εξαρτάται από τη θερμοκρασία μπορεί να φουσκώσουν σε μισή ώρα,  μπορεί σε μια.
  • Χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με το γάλα και περνάμε προσεκτικά τα κρουασάν με ένα πινέλο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

 
Κρουασάν
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό να αλείφετε όχι λιωμένο.
Εγώ έφτιαξα 16 κρουασάν αν θέλετε μπορείτε να βγάλετε περισσότερα, αν τα κάνετε πιο μικρά.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 301.78kcal
Πιάτο: Ζύμες
Κουζίνα: Γαλλική
Keyword: Καθημερινές, Παιδικές Προτάσεις
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 301.78kcal | Υδατάνθρακες: 38.04g | Πρωτεΐνη: 5.46g | Λιπαρά: 14.21g | Κορεσμένα Λιπαρά: 8.66g | Φυτικές Ίνες: 1.21g | Σάκχαρα: 6.99g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. Ιουλία ρέτζιου says:

    Πολύ ωραία και μπράβο σου και αρκετά εύκολα στη διαδικασία

    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      1. Καλησπέρα μπορούμε να τα ετοιμάσουμε να τα βάλουμε ψυγείο κ την επόμενη ημέρα να τα αφήσουμε να φουσκώσουν κ να τα ψήσουμε 🌹

        1. Καλησπέρα,εγώ τα έχω φτιάξει όπως σας δίνω την συνταγή ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close