Μπακαλιάρος σκορδαλιά

4K

Μπακαλιάρος σκορδαλιά. Όχι πείτε μου υπάρχει καλύτερο από ένα κομματάκι μπακαλιάρο με τέλειο κουρκούτι; Εγώ τρελαίνομαι, είναι ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Εννοείται δίπλα θα έχει παρέα στο πιάτο, σκορδαλιά, δεν υπάρχει καλύτερο. Λέω να πάμε στην κουζίνα μου και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου, πιστέψτε με θα πάρετε πολλά μπράβο από τους αγαπημένους σας.

5 από 7 ψήφους

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Παραδοσιακό γιορτινό πιάτο του Ευαγγελισμού !
Μερίδες 5
Προετοιμασία 50 minutes
Ψήσιμο 40 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 30 minutes

Εργαλεία

  • Αντικολλητικό Τηγάνι
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Σουρωτήρι
  • Σύρμα
  • Σχάρα
  • Πρες Πουρέ

Συστατικά

Για τον Μπακαλιάρο

Για το κουρκούτι

Για τη σκορδαλιά

Οδηγίες

Για το κουρκούτι

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την μπύρα και το ούζο, σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το ρυζάλευρο, το αλάτι και την ζάχαρη. Ρίχνουμε τα υγρά στο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει λείο το κουρκούτι, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Για τη σκορδαλιά

  • Βράζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να βράσουν περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά, τις πατάμε με αυτό που κάνουμε πουρέ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το ξύδι, το λεμόνι και τέλος σιγά - σιγά το λάδι.

Για τον μπακαλιάρο

  • Βάζουμε σε ένα τετράγωνο μπολ μια σχάρα τον μπακαλιάρο με το αλάτι γεμίζουμε νερό και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Αδειάζουμε και ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο γεμίζουμε κρύο νερό σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο.
  • Αλλάζουμε νερό 5-6 φορές, η σχάρα βοηθάει και μένει όλο το αλάτι κάτω, βγάζουμε την πέτσα και τα αγκάθια από τη μέση και κόβουμε μερίδες.
  • Ο μπακαλιάρος πρέπει να είναι τελείως στεγνός όταν τον χρησιμοποιήσουμε γι’ αυτό τον σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα στεγνά κομμάτια του μπακαλιάρου.
  • Σε βαθύ βαθύ τηγάνι, βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει, παίρνουμε κομμάτια μπακαλιάρου από το αλεύρι τα τινάζουμε και τα βουτάμε με πιρούνι στο κουρκούτι.
  • Βάζουμε με το πιρούνι το κομμάτι του μπακαλιάρου στο τηγάνι στην άκρη και μετά το αφήνουμε  μέσα.
  • Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια γιατί θα πέσει η θερμοκρασία, τηγανίζουμε έτσι όλα τα κομμάτια και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε τον Μπακαλιάρο με την σκορδαλιά.

Έξυπνα Μυστικά

Μπορείτε να κάνετε το Κουρκούτι από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξετε στο ψυγείο.
Αν δεν έχετε ρυζάλευρο να βάλετε κορν φλάουρ, εγώ έβαλα ρύζι στο μούλτι.
Μπορείτε να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο και να τον φυλάξετε στην κατάψυξη.
Ο Μπακαλιάρος Μου
 
Αν δεν θέλετε να βάλετε αλκοόλ, βάζετε σόδα αναψυκτικό συν 1 κ.γ ξερή μαγιά.
Την σκορδαλιά την δοκιμάζετε και την προσαρμόζεται, με περισσότερο ή λιγότερο σκόρδο, όπως σας αρέσει.
 
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!
Θερμίδες: 802.46kcal
Πιάτο: Θαλασσινά
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 802.46kcal | Υδατάνθρακες: 82.55g | Πρωτεΐνη: 46.59g | Λιπαρά: 28.17g | Κορεσμένα Λιπαρά: 3.79g | Φυτικές Ίνες: 4.31g | Σάκχαρα: 2.06g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close