Ζαπατάκια Ολικής

2K

Σας έχω πει πολλές φορές πόσο αγαπάω τις ζύμες, μου αρέσει να δοκιμάζω συνέχεια διάφορα. Έτσι λέω να φτιάξουμε ζύμες με αλεύρι ολικής άλεσης, έφτιαξα για αρχή αυτά τα ψωμάκια Ζαπατάκια Ολικής.

Μένουν για μέρες μαλακά και μπορείτε να τα γεμίσετε με λαχανικά τυριά ότι θέλετε. Και το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος, αν και σίγουρα θα το μαντέψατε, η ζύμη δεν θέλει ζύμωμα.

5 από 4 ψήφους

Ζαπατάκια Ολικής

Είναι μια τέλεια λύση για σας και τα παιδιά σας !
Μερίδες 8 ζαπατάκια
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 15 minutes
Ωρίμανση Ζύμης 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 45 minutes

Εργαλεία

  • Λαμαρίνα
  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πινέλο Σιλικόνης

Συστατικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό, προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με την μαγιά.
  • Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε σιγά - σιγά το νερό.
  • Μόλις ξεκολλήσει από το μπολ η ζύμη, είναι έτοιμη, λαδώνουμε το μπολ σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να γίνει διπλάσια περίπου 1-1 ½ ώρα.
  • Ξεφουσκώνουμε και διπλώνουμε τη ζύμη τη χωρίζουμε ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα Ζαπατάκια μας, εγώ τη χώρισα στα 8.
  • Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα περίπου.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση 12 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος και τον φούρνο σας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Ζαπατάκια Ολικής
 
Όταν ψηθούν τα φυλάμε σκεπασμένα για να παραμείνουν μαλακά.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 280.13kcal
Πιάτο: Ζύμες, Ψωμί
Κουζίνα: Διεθνής
Keyword: Ολικής Άλεσης, Χωρίς Ζύμωμα
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 280.13kcal | Υδατάνθρακες: 52.14g | Πρωτεΐνη: 9.09g | Λιπαρά: 5.02g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.74g | Φυτικές Ίνες: 5.71g | Σάκχαρα: 1g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close