Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος, να μην αγαπάει τις φράουλες. Όπως και να τις φτιάξεις θα γίνουν τέλειες, μαρμελάδα φράουλα αγαπημένη. Γέμισε το σπίτι σοκολατοφραουλένιες μυρωδιές, νομίζω οι φωτογραφίες μιλάνε.
Φτιάξτε την με όποιο φρούτο σας αρέσει, εδώ πρωταγωνιστεί η Φράουλα. Πάμε να φτιάξουμε παρέα την Σοκολατένια Φραουλόπιτα, ελάτε στην κουζίνα μου.
Σοκολατένια Φραουλόπιτα
Με ελάχιστα υλικά και μόνο τρία φύλλα, έχετε την τέλεια καλοκαιρινή πίτα !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μπολ
- Πλάστης ξύλινος
- Πλαστήρι
- Σύρμα
- Ταψί 30 χ 40 εκ.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 220 γρ Αλεύρι Κούλα
- 100 γρ Νερό χλιαρό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- ½ κ.γ. Ζάχαρη
- ¼ κ.γ. Ξύδι
Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα
- 250 γρ Φρέσκο Γάλα
- 60 γρ Κουβερτούρα
- 30 γρ Ζάχαρη
- 30 γρ Κορν Φλάουρ
- 20 γρ Βούτυρο
- 1 Κρόκος Αυγού
- 3 κ.σ. Κακάο
- 2 κ.σ. Γιαούρτι
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Κανέλα
Για τις φράουλες
- 3 κούπες Φράουλες
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- 1 κ.σ. Αλεύρι Κούλα
- 1 κ.σ. Κορν Φλάουρ
Οδηγίες
Για τη σοκολατένια κρέμα
- Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα, για να είναι παγωμένη όχι ζεστή. Αν θέλετε μπορείτε να τη φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κόρν φλάουρ, το αλάτι και τη κανέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πήξει.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
- Την σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα. Την βάζουμε στο ψυγείο, έτσι σφίγγει καλύτερα και η κρέμα.
- Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
- Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με το χέρι.
- Ζυμώνουμε καλά και έχουμε μια μαλακή ζύμη, σκεπάζουμε να ξεκουραστεί, μόλις περάσουν 10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο, φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
- Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε.
- Αφήνουμε τα μπαλάκια 10 λεπτά.
Για τις φράουλες
- Τις φράουλες τις κόβουμε στην μέση και προσθέτουμε ζάχαρη, αλεύρι και κόρν φλάουρ.
- Απλά τις ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και τις αφήνουμε στην άκρη. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε το ταψί.
Για τελείωμα
- Βάζουμε ένα φύλλο κάτω λίγο λάδι, την μισή σοκολάτα και τις μισές φράουλες.
- Το πρώτο φύλλο προεξέχει από τα πλαϊνά και το δεύτερο μέσα σουρωτό.
- Βάζουμε λίγο λάδι, την επόμενη σοκολάτα και τις υπόλοιπες φράουλες.
- Γύρω - γύρω λίγο βούτυρο και γυρνάμε τις άκρες μέσα ότι προεξέχει.
- Κλείνουμε με το τρίτο φύλλο την πίτα, που μπαίνει σουρωτό σαν καπάκι.
- Κόβουμε λίγο πάνω το φύλλο, απλά να βγαίνει ο ατμός και να γίνει τραγανή η πίτα.
- Ψήνουμε την πίτα περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε, αν αντέξετε βέβαια. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, φράουλες, σοκολάτα ότι σας αρέσει.
Έξυπνα Μυστικά
Μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη την πίτα, πριν το ψήσιμο.
Μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα, αντί για φρούτα.
Αν θέλετε προσθέστε στην σοκολάτα 2 κ.σ μαρμελάδα φράουλας.
Μπορείτε να βάλετε πιο πολύ ζάχαρη, εγώ την έφτιαξα όπως αρέσει σε εμένα.
Να βάλετε περισσότερες φράουλες ή λιγότερες, ανάλογα το πόσο σας αρέσουν.
Μπορείτε να βάλετε περισσότερη κουβερτούρα ή μόνο κουβερτούρα.
Περισσότερο ή λιγότερο κακάο ή μόνο κακάο, χωρίς κουβερτούρα.
Αν θέλετε λιώνετε κουβερτούρα και την περιχύνετε ή σάλτσα σοκολάτας.
Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!
Είναι έμπνευση μου για τα δυο λατρεμένα μου, που γιόρταζαν !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 136.37kcal | Υδατάνθρακες: 20.81g | Πρωτεΐνη: 3.05g | Λιπαρά: 4.77g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.24g | Φυτικές Ίνες: 1.66g | Σάκχαρα: 6.35g
Προσωπική σημείωση