Σου έχω πεντανόστιμο μεζέ αν θες με μια σαλάτα γίνεται και κυρίως γεύμα, αν δεν τρως κρέας σίγουρα θα γίνουν αγαπημένοι σου. H φίλη μου η Νίνα από την Αστυπάλαια, μοιράστηκε μαζί μου τοπικές συνταγές και όπως πάντα εγώ δεν γίνεται να τις κρατήσω μόνο για μένα. Έλα να φτιάξουμε μαζί Ρεβυφοκεφτέδες Αστυπάλαιας, να δεις πόσο εύκολα γίνονται.
Ρεβυθοκεφτέδες
Ρεβυθοκεφτέδες Αστυπάλαιας της Νίνας !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Μπολ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
Συστατικά
- 500 γρ Ρεβίθια
- 300 γρ Φαρίνα Κούλα
- 80 γρ Φρέσκο Γάλα
- 40 γρ Ελαιόλαδο
- 2 Αυγά
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 Τομάτα τριμμένη
- 2 κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- ½ κ.γ. Πιπέρι
- ½ κ.γ. Δυόσμος ή Φρέσκο Δυόσμο
Για τηγάνισμα
- Ηλιέλαιο
Οδηγίες
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό να μουλιάσουν, από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το νερό και τα τρίβουμε στο μουλτι.
- Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το τηγάνι να κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Όταν τους βγάζουμε από το τηγάνι, τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και είναι έτοιμοι.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις τριμμένο τυρί.
Το μέγεθος εξαρτάται από σένα μπορείς να τα κάνεις μεγάλα ή μικρά.
Εάν έχει ζέστη μπορείτε να βάλετε τα ρεβύθια να μουλιάσουν στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σου !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 167.33kcal | Υδατάνθρακες: 18.32g | Πρωτεΐνη: 4.74g | Λιπαρά: 8.45g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.09g | Φυτικές Ίνες: 2.34g | Σάκχαρα: 1.61g
Προσωπική σημείωση
Τους έκανα πρώτη φορά και ήταν πραγματικά νόστιμοι. Σε ευχαριστούμε Ελπίδα μου !
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !