Σας αρέσουν τα ρεβίθια; αν δεν σας αρέσουν, θα σας αλλάξω γνώμη. Μπορείτε να τα φτιάξετε σούπα στον φούρνο σαλάτα κεφτέδες, με το νερό τους σαντιγί μους μαγιονέζα, ναι όλα αυτά με τα ρεβίθια. Σήμερα όμως θα κάνουμε Ρεβιθοσαλάτα. Πάμε στην κουζίνα μου.
Ρεβιθοσαλάτα
Μια εύκολη δροσερή και ελαφριά Ρεβιθοσαλάτα !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Ξύλινη Κουτάλα
- Σουρωτήρι
Συστατικά
- 500 γρ Ρεβίθια
- 2 Καρότα
- 1 Αγγούρι
- 2 κ.σ. Τυροκαυτερή
- Ντοματίνια
- Κόκκινη Πιπεριά
- Φρέσκο Δυόσμο
- Κάρρυ
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Ελαιόλαδο
- Φέτα
Οδηγίες
- Βάζουμε τα ρεβίθια να βράσουν μόλις δούμε ότι πήραν βράση αφήνουμε 5 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε έτσι τα ρεβίθια για 30 λεπτά, να μην βράσουν.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κρεμμύδι, 1 καρότο και 1 φύλλο δάφνης και βράζουμε τα ρεβίθια στην χύτρα για 15 λεπτά.
- Κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά.
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και αφού κρυώσουν, τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι ή μπαλσάμικο αν θέλουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά την σαλάτα.
- Βάζουμε επάνω φέτες αγγουράκι καρότα και ντοματίνια αφού τα γεμίσουμε με τυροκαφτερή.
- Προσθέτουμε λίγο έξτρα ελαιόλαδο ρίγανη φέτα, φρέσκα φύλλα δυόσμου και ξύσμα λεμονιού.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ελιές ή ρύζι.
Μπορείτε να προσθέσετε κύβους σκληρό τυρί ρόκα.
Καλή Επιτυχία και καλή όρεξη με την Ρεβιθοσαλάτα !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 314.27kcal | Υδατάνθρακες: 43.75g | Πρωτεΐνη: 14.56g | Λιπαρά: 10.15g | Κορεσμένα Λιπαρά: 2.91g | Φυτικές Ίνες: 12.53g | Σάκχαρα: 11.46g
Προσωπική σημείωση