Μόλις δοκιμάσετε την συνταγή που θα φτιάξουμε, δεν θα πιστεύετε ότι είναι νηστίσιμη. Θα προσπαθήσω να σας το περιγράψω, να πάρετε μια ιδέα πριν το δοκιμάσετε. Μαλακό σοκολατένιο μπράουνι από έξω, μέσα μαλακό φυστικοβούτυρο και καραμέλα. Εγώ έβαλα και έξω καραμέλα και έγιναν, φανταστικά τραγανά και πεντανόστιμα.
Ζητάτε συνταγές εύκολες και νηστίσιμες, έτσι εννοείται δεν θα σας χαλάσω το χατίρι. Πάμε στην κουζίνα μου να κάνουμε Νηστίσιμο Μπράουνι με καραμέλα.
Νηστίσιμο Μπράουνι με καραμέλα
Πάμε να φτιάξουμε μαζί τον σοκολατένιο πειρασμό !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Θήκες Μάφιν
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μπολ
- Στραγγιστήρι
Συστατικά
Για τα μπράουνις
- 150 γρ Ζάχαρη
- 125 γρ Αλεύρι Κούλα
- 120 γρ Γαλλικό Καφέ ζεστό
- 50 γρ Κουβερτούρα
- 30 γρ Κακάο
- 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας
- 2 κ.σ. Μαρμελάδα Μήλο
- 2 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για την κρέμα φυστικοβούτυρο
- 1 κούπα Φυστικοβούτυρο
- 4 κ.σ. Λάδι Καρύδας
- 2 κ.σ. Μέλι
Για την καραμέλα
- ½ κούπα Ζάχαρη
- ½ κούπα Γάλα Καρύδας
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για τη γκαναζ
- 170 γρ Κουβερτούρα
- 115 γρ Γάλα Καρύδας
Για γέμιση και επάλειψη
- 1 κούπα Φιστίκια
Οδηγίες
Για τα μπράουνις
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό καφέ, το κακάο, και την κουβερτούρα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κοσκινίζουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι στην άκρη και αυτό.
- Ανακατεύουμε τον καφέ και προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά ανακατεύουμε με σύρμα και αδειάζουμε στην φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς, 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για την κρέμα φυστικοβούτυρο
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά ,να μαλακώσει το φυστικοβούτυρο.
Για την καραμέλα
- Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε 1-2 λεπτά.
- Μετά αφήνουμε χωρίς να ανακατέψουμε, θα δούμε ότι αλλάζει χρώμα η καραμέλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ΠΡΟΣΟΧΗ καίει δεν δοκιμάζουμε ποτέ την καραμέλα.
Για τη γκανάζ
- Κόβουμε κομμάτια την σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε το γάλα.
- Ρίχνουμε το γάλα στην σοκολάτα, αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Για τελείωμα
- Πάμε να στήσουμε τα γλυκά μας, κόβουμε από πάνω τα μπράουνι και συνεχίζουμε.
- Από πάνω βάζουμε κρέμα φυστικοβούτυρου, φιστίκια και από πάνω την καραμέλα.
- Κλείνουμε τα μπράουνις με το κομμάτι που κόψαμε και ρίχνουμε από πάνω γκανάζ.
- Τρίβουμε λίγα φιστίκια από πάνω και αν θέλετε και επάνω καραμέλα, τότε θα κάνετε διπλή δόση.
- Τα σοκολατοκαραμελένια μπράουνις είναι έτοιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε φτιάξτε απλά σκέτο μπράουνις ή με την γκανάζ.
Μπορείτε να φτιάξετε το μπράουνις με κρέμα, φιστίκια και καραμέλα.
Γενικά μπορείτε να παίξετε και να το φτιάξετε με πολλές παραλλαγές.
Αν θέλετε να το φτιάξετε σε ταψί, όχι ατομικά όπως τα έφτιαξα εγώ.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 550.39kcal | Υδατάνθρακες: 50.66g | Πρωτεΐνη: 11.99g | Λιπαρά: 36.19g | Κορεσμένα Λιπαρά: 17.54g | Φυτικές Ίνες: 5.6g | Σάκχαρα: 31.86g
Προσωπική σημείωση