Έχει γενέθλια το κοριτσάκι μου, αν και είναι μακριά πάντα κάνω τούρτα. Η σοκολάτα είναι αγαπημένη της φαίνεται άλλωστε και στην τούρτα. Πάμε να κάνουμε Τούρτα Σοκολάτα με Μασκαρπόνε.
“Να ζήσεις Κατερίνα μου και χρόνια πολλά και όλοι να λένε α, τι Θεά”
Τούρτα Σοκολάτα με Μασκαρπόνε
Πάμε να φτιάξουμε σοκολατένια τούρτα με μασκαρπόνε φροστινγκ !
Εργαλεία
- Μίξερ
- Μπολ
- Σπάτουλα
- Στραγγιστήρι
- Σύρμα
- 3 Ταψιά 20 εκ.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 220 γρ Ξινόγαλα
- 220 γρ Γαλλικό Καφέ
- 210 γρ Αλεύρι Κούλα
- 200 γρ Ζάχαρη
- 100 ml Ελαιόλαδο
- 75 γρ Κακάο
- 2 Αυγά
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Κανέλα
Για το φροστινγκ
- 400 γρ Τυρί Μασκαρπόνε
- 250 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 200 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για τη γκαναζ
- 100 γρ Κουβερτούρα
- 80 γρ Φρέσκο Γάλα
- 30 γρ Βούτυρο
- Ρούμι
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά 20 εκ.
- Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το ξυνόγαλα και τη βανίλια με ένα σύρμα.
- Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά (ή σε ένα και το κόβουμε στα 3).
- Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το φροστνγκ
- Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη να ενωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα, συνεχίζουμε 1-2 λεπτά. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το φρόστιγκ, απλά να γίνει μια λεία κρέμα.
Για τη γκαναζ
- Βάζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενωθούν τα υλικά είναι έτοιμο.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Αφού κρυώσουν όλα μπορούμε να στήσουμε την τούρτα.
Για το στήσιμο της τούρτας
- Ανάμεσα από κάθε παντεσπάνι βάζουμε φρόστιγκ και λίγο γλάσο.
- Κάνουμε το ίδιο με κάθε παντεσπάνι, μέχρι να τελειώσουν όλα.
- Πάνω τελειώνουμε με φρόστικγ και γλάσο, στολίζετε όπως θέλετε.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και βύσσινο ή τριμμένη σοκολάτα.
- Παίξτε και στολίστε την δικιά σας τούρτα όπως σας αρέσει. Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 303.26kcal | Υδατάνθρακες: 30.45g | Πρωτεΐνη: 4.06g | Λιπαρά: 18.82g | Κορεσμένα Λιπαρά: 9.44g | Φυτικές Ίνες: 1.75g | Σάκχαρα: 20.27g
Προσωπική σημείωση