Τυρόπιτα για αρχάριους

12.2K

Μου ζητάτε συνέχεια κάποιον εύκολο τρόπο να μάθετε να ανοίγετε φύλλο πίτας, είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε όλοι αν δοκιμάσετε. Νομίζω ότι με ένα δύο μυστικά που θα σας πω, σε λίγο καιρό όλοι θα λένε για τις πίτες σας.

Αν δεν έχετε κάνει πίτα είναι πολύ πιο εύκολο να ανοίξετε  φύλλο για μικρό ταψί. Πάμε να φτιάξουμε παρέα Τυρόπιτα για αρχάριους, θα χρειαστείτε αγάπη, πείσμα και πολύ όρεξη, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

5 από 10 ψήφους

Τυρόπιτα για αρχάριους

Για όσους θέλουν να μάθουν να ανοίγουν φύλλο !
Μερίδες 10
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • 2 Ταψιά 22 εκ.

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 150 γρ Φέτα κατσικίσια
  • 120 γρ Ανθότυρο
  • 120 γρ Μυζήθρα

Για το φύλλο

  • ½ κούπα Ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. Βούτυρο

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, 5-10 λεπτά.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί, 20 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε και ανακατεύουμε όλα τα τυριά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Χωρίζουμε στα 8 τη ζύμη και κάνουμε μπαλάκια, τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
  • Χρειάζονται ξεκούραση έτσι η ζύμη θα ανοίξει πιο εύκολα, όταν κάνουμε τα φύλλα.
  • Λαδώνουμε με ένα πινέλο τα ταψιά ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, το βάζουμε  στο ταψί  να προεξέχει λαδώνουμε με το πινέλο να στάζει πάνω στο φύλλο δεν το ακουμπάμε.
    Τυρόπιτα για αρχάριους
  • Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί σουρωτά, λαδώνουμε και βάζουμε τα μισά τυριά.
  • Ανοίγουμε το τρίτο φύλλο μπαίνει πάλι σουρωτό μέσα, λαδώνουμε βάζουμε λίγο από τα τυριά γύρω-γύρω και το μισό βούτυρο από πάνω όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
    Τυρόπιτα για αρχάριους
  • Γυρνάμε το φύλλο που προεξέχει και ανοίγουμε το τέταρτο φύλλο, κλείνουμε την πίτα πολύ σουρωτό σαν καπάκι από πάνω λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 40-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
    Τυρόπιτα για αρχάριους
  • Κάνουμε ακριβώς το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση, μπορούμε να φυλάξουμε σε αυτή την φάση την πίτα στην κατάψυξη αφού την καλύψουμε πολύ καλά με μεμβράνη.

Έξυπνα Μυστικά

Τυρόπιτα για αρχάριους
Με τα υλικά που σας δίνω θα φτιάξετε 2 πίτες, η εξάσκηση θα σας βοηθήσει πάρα πολύ.
Την πίτα από  την κατάψυξη τη ψήνετε χωρίς να τη ξεπαγώσετε, σε προθερμασμένο φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε όποια τυριά θέλετε, περισσότερα ή λιγότερα, όπως σας αρέσουν.
Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε πολύ λεπτό φύλλο, ανοίγετε όσο μπορείτε και ανοίξτε στον αέρα με τα χέρια σας, με τις μπουνιές σας.
Όσο πιο συχνά ανοίγετε φύλλο τόσο πιο εύκολο θα σας φαίνεται την επόμενη φορά, πιστέψτε με θα τα καταφέρετε.
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
 
Θερμίδες: 382.08kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Εύκολες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Πολύ Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 382.08kcal | Υδατάνθρακες: 37.09g | Πρωτεΐνη: 10.3g | Λιπαρά: 21.38g | Κορεσμένα Λιπαρά: 6.65g | Φυτικές Ίνες: 1.22g | Σάκχαρα: 2.16g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Hello!
    We’re loving your recipes however do you have them in English? There is no English icon. Our Greek is not so great.
    Thank you.

    1. 5 stars
      Good morning
      I am glad you like my recipes. Unfortunately for the moment there is only the Greek version of my blog.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close