Η Παντζαρότουρτα μου. Οι σαλάτες αρέσουν σε πολλούς σίγουρα και τα παντζάρια. Θα φτιάξουμε μια σαλάτα διαφορετική σαν τούρτα.Ότι πρέπει και για γιορτινό τραπέζι. Γίνεται εύκολα και γρήγορα πάμε να φτιάξουμε Παντζαρότουρτα.
Παντζαρότουρτα
Δροσερή όλο χρώμα ελαφριά και νόστιμη !
Εργαλεία
- Μαρίζ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Μπολ
- Σαλατιέρα
- Τρίφτη
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 200 γρ Γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 Παντζάρια
- 2 Ξινόμηλα
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Μηλόξυδο ή χυμό λεμονιού
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Καρύδια χοντροκομμένα
- Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη μαγιονέζα
- ½ κούπα Γάλα Εβαπορέ
- ½ κούπα Ηλιέλαιο
- ½ κούπα Χυμό Λεμονιού
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
Για τη σαλάτα
- Τρίβουμε στον τρίφτη τα παντζάρια ωμά και τα μήλα και τα στύβουμε να φύγουν τα υγρά.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το λάδι, το αλάτι και το μηλόξυδο (ή χυμό λεμονιού).
Για τη μαγιονέζα
- Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά της μαγιονέζας και χτυπάμε να πήξει.
- Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και την αφήνουμε στην άκρη.
Για το τελείωμα
- Σε ένα διάφανο μπολ βάζουμε κάτω παντζάρια την γιαουρτομαγιονέζα και λίγα καρύδια τριμμένα από πάνω.
- Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, κάνουμε 3-4 στρώσεις.
- Και έτσι η Παντζαρότουρτα μας είναι έτοιμη
Έξυπνα Μυστικά
Δοκιμάστε την νόστιμη Παντζαρότουρτα Μου και δεν θα χάσετε!!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 265.98kcal | Υδατάνθρακες: 16.89g | Πρωτεΐνη: 5.32g | Λιπαρά: 20.77g | Κορεσμένα Λιπαρά: 3.06g | Φυτικές Ίνες: 3.27g | Σάκχαρα: 12.4g