Πίτα με Φασόλια και Λουκάνικο

1.7K

Κάθε φορά που σκέφτομαι  να φτιάξω κάτι στην κουζίνα, θέλω να δω πως θα βγει. Έτσι  ήθελα να δοκιμάσω αλλιώς  τα φασόλια,  αφού με έχετε μάθει πλέον δεν θέλω τα ίδια και τα ίδια.

Πάμε στην κουζίνα μου να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου, να φτιάξουμε μια διαφορετική πίτα, Πίτα με Φασόλια και Λουκάνικο.

5 από 8 ψήφους

Πίτα με Φασόλια & Λουκάνικο

Ναι - ναι καλά διαβάσατε έβαλα τα φασόλια σε πίτα !
Μερίδες 8
Προετοιμασία 1 ώρα 30 minutes
Ψήσιμο 40 minutes
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 10 minutes

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 30 χ 40 εκ.
  • Αντικολλητικό Τηγάνι

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

  • 2 κούπες Φασόλια Παπούδα βρασμένα
  • ¼ κούπα Ζεστό Νερό
  • 1 Λουκάνικο χωριάτικο
  • ½ Πράσο ΄το λευκό μέρος
  • ½ Κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. Τοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. Ξύδι Μπαλσάμικο
  • Αλάτι Μεσολογγίου
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το κρεμμύδι, το  πράσο  και μόλις γυαλίζουν προσθέτουμε  το λουκάνικο, κομμένο σε καρέ.
  • Ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  τον πελτέ, το μπαλσάμικο, τα μπαχαρικά και  τα φασόλια, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με το ζεστό νερό, μετά από 1-2 λεπτά είναι έτοιμο δεν πρέπει  να έχει υγρά η γέμιση.
  • Αφήνουμε  την  γέμιση στην άκρη να κρυώσει  τελείως και συνεχίζουμε με την ζύμη.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
  • Χωρίζουμε  τη ζύμη στα τρία και ανοίγουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το φύλλο λαδώνουμε, το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα δύο φύλλα επάνω αλείφουμε με το λάδι της γέμισης.

Για τελείωμα

  • Ψήνουμε τα φύλλα στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου, βάζουμε πάνω τα φασόλια, τριμμένη φέτα, ρίγανη και ψήνουμε 5-10 λεπτά ακόμα.
  • Μόλις ψηθεί η πίτα προσθέτουμε  ελάχιστο ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.

Έξυπνα Μυστικά

Πίτα με φασόλια
Μπορείτε να προσθέσετε στα φασόλια, καρότο, κόκκινη πιπεριά.
Αν σας αρέσουν τα καυτερά να βάλετε μπούκοβο.
Να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει, χρησιμοποιείστε φασόλια που σας περίσσεψαν.
Αν δε θέλετε να ανοίξετε φύλλο μπορείτε να βάλετε σφολιάτα.
Καλή Επιτυχία !!
Θερμίδες: 268.75kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες, Όσπρια
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Ιδιαίτερες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 268.75kcal | Υδατάνθρακες: 30.65g | Πρωτεΐνη: 11.39g | Λιπαρά: 11.04g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.02g | Φυτικές Ίνες: 5.66g | Σάκχαρα: 1.69g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close