Πίτα με…Φασόλια & Λουκάνικο

Πίτα με φασόλια

Κάθε φορά που σκέφτομαι  να φτιάξω κάτι στην κουζίνα, θέλω να δω πως θα βγει. Έτσι  ήθελα να δοκιμάσω αλλιώς  τα φασόλια,  αφού με έχετε μάθει πλέον δεν θέλω τα ίδια και τα ίδια.

Πίτα με φασόλια

Ναι – ναι καλά διαβάσατε έβαλα τα φασόλια σε πίτα, γιατί όχι σε ένα κομμάτι έχετε ψωμί, φασόλια και λουκάνικο. Πάμε στην κουζίνα μου να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου, να φτιάξουμε μια διαφορετική πίτα.

Υλικά για την ζύμη

170 γρ. αλεύρι για πίτες

½ κ.γ αλάτι

½ κ.σ ξύδι

1 κ.σ ελαιόλαδο

90 γρ. περίπου χλιαρό νερό

τριμμένη φέτα

ρίγανη

¼  κούπας λάδι για τα φύλλα

Υλικά γέμισης

1 χωριάτικο λουκάνικο

½ πράσο το άσπρο μέρος

½ κρεμμύδι

1 κ.σ  πελτέ

1 κ.σ  μπαλσάμικο

Αλάτι – πιπέρι – πάπρικα

2 κούπες βρασμένα  φασόλια Παπούδα «Πρεσπιώτικη Γη»

¼  κούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι, το κρεμμύδι, το  πράσο  και μόλις γυαλίζουν προσθέτουμε  το λουκάνικο, κομμένο σε καρέ.

Πίτα με φασόλια

Ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  τον πελτέ, το μπαλσάμικο, τα μπαχαρικά και  τα φασόλια, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με το ζεστό νερό, μετά από 1-2 λεπτά είναι έτοιμο δεν πρέπει  να έχει υγρά η γέμιση.

Πίτα με φασόλια

Αφήνουμε  την  γέμιση στην άκρη να κρυώσει  τελείως  και συνεχίζουμε με την ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.

Πίτα με φασόλια

Χωρίζουμε  την ζύμη στα τρία και ανοίγουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε το φύλλο λαδώνουμε και το ίδιο  κάνουμε με τα άλλα δύο  φύλλα επάνω αλείφουμε με το λάδι της γέμισης.

Πίτα με φασόλια

Ψήνουμε τα φύλλα στους 180 βαθμούς  20 λεπτά περίπου, βάζουμε  πάνω τα φασόλια, τριμμένη  φέτα,  ρίγανη και ψήνουμε 5-10 λεπτά ακόμα.

Πίτα με φασόλια

Μόλις ψηθεί η πίτα προσθέτουμε  ελάχιστο ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού.

Πίτα με φασόλια

Μυστικά

Μπορείτε να προσθέσετε στα φασόλια, καρότο,  κόκκινη πιπεριά.

Αν σας αρέσουν τα καυτερά να βάλετε μπούκοβο.

Πίτα με φασόλια

Να βάλετε όποιο τυρί σας αρέσει, χρησιμοποιείστε φασόλια που σας περίσσεψαν.

Αν δεν θέλετε να ανοίξετε φύλλο μπορείτε να βάλετε σφολιάτα.

Μπορείτε να βρείτε τα φασόλια «Πρεσπιώτικη Γη» στην ιστοσελίδα του παραγωγού εδώ καθώς και στην σελίδα στο Facebook εδώ.

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι