Φασολοκεφτέδες

5.4K

Τα όσπρια κάποτε τα τρώγαμε σπάνια, φασόλια και φακές δεν ήταν το καλύτερο μου πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μαγειρεύω πολύ συχνά όσπρια, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σούπα, σαλάτα, στο φούρνο ανάλογα την διάθεση και τον καιρό, γιατί τον χειμώνα τρως αλλιώς τα όσπρια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή  να φτιάξετε διαφορετικά τα φασόλια, μια πρόταση και για κάποιον που δεν τρώει κρέας. Φασολοκεφτέδες, πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε διαφορετικά κεφτεδάκια, με φασόλια.

5 από 14 ψήφους

Φασολοκεφτέδες

Κεφτεδάκια για Vegan !
Μερίδες 5
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 20 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 minutes

Εργαλεία

  • Αντικολλητικό Τηγάνι
  • Κατσαρόλα
  • Πολυκόφτης (Μούλτι)
  • Σπάτουλα

Συστατικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την κουζίνα και αφήνουμε μισή ώρα όπως είναι σκεπασμένα.
  • Βράζουμε δέκα λεπτά στην χύτρα  τα φασόλια ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα περνάμε από  το μούλτι, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αν δεν τα τρώνε τα παιδιά σας τα περνάτε και αυτά από το μούλτι.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά  και τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο  να ενωθούν  τα υλικά.
  • Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφήνουμε σε απορροφητικό  χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

Έξυπνα Μυστικά

Φασολοκεφτέδες
Αλεύρι λέω περίπου, η ζύμη κολλάει ελαφρώς γι αυτό λαδώστε τα χέρια σας.
Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο, στη λαδόκολλα.
Καλή επιτυχία !!
Θερμίδες: 253.67kcal
Πιάτο: Νηστίσιμα, Όσπρια
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Vegan, Vegeterian, Κυρίως Πιάτο, Νηστίσιμα, Ορεκτικά
Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτρια

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 253.67kcal | Υδατάνθρακες: 32.35g | Πρωτεΐνη: 5.67g | Λιπαρά: 11.79g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.64g | Φυτικές Ίνες: 6.45g | Σάκχαρα: 3.46g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close