Τα όσπρια κάποτε τα τρώγαμε σπάνια, φασόλια και φακές δεν ήταν το καλύτερο μου πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Μαγειρεύω πολύ συχνά όσπρια, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σούπα, σαλάτα, στο φούρνο ανάλογα την διάθεση και τον καιρό, γιατί τον χειμώνα τρως αλλιώς τα όσπρια. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή να φτιάξετε διαφορετικά τα φασόλια, μια πρόταση και για κάποιον που δεν τρώει κρέας. Φασολοκεφτέδες, πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε διαφορετικά κεφτεδάκια, με φασόλια.
Φασολοκεφτέδες
Κεφτεδάκια για Vegan !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Κατσαρόλα
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 1 κούπα Φασόλια
- ½ κούπα Αλεύρι Κούλα
- 1 Κρεμμύδι
- 1 Καρότο
- 1 Κόκκινη Πιπεριά
- 1 Πράσο το λευκό μέρος
- 1 Φρέσκο Κρεμμυδάκι
- 1 σκελίδα Σκόρδο προαιρετικά
- 2 κ.σ. Πλιγούρι μουσκεμένο σε νερό 10 λεπτά και στραγγισμένο
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Νισεστέ
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι Μεσολογγίου
- Πιπέρι
- Κουρκουμάς
Οδηγίες
- Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, μόλις πάρουν βράση, κλείνουμε την κουζίνα και αφήνουμε μισή ώρα όπως είναι σκεπασμένα.
- Βράζουμε δέκα λεπτά στην χύτρα τα φασόλια ή σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα περνάμε από το μούλτι, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αν δεν τα τρώνε τα παιδιά σας τα περνάτε και αυτά από το μούλτι.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να ενωθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
Έξυπνα Μυστικά
Αλεύρι λέω περίπου, η ζύμη κολλάει ελαφρώς γι αυτό λαδώστε τα χέρια σας.
Μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο, στη λαδόκολλα.
Καλή επιτυχία !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 253.67kcal | Υδατάνθρακες: 32.35g | Πρωτεΐνη: 5.67g | Λιπαρά: 11.79g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1.64g | Φυτικές Ίνες: 6.45g | Σάκχαρα: 3.46g
Προσωπική σημείωση