Μελιτζανοκιμαδόπιτα

1.9K

Πίτες αγαπημένες και ατέλειωτες Μελιτζανοκιμαδόπιτα σήμερα. Λατρεύω τις μελιτζάνες, γι αυτό τις έφτιαξα πίτα. Χαίρομαι τόσο πολύ που αρέσουν και σε σας οι πίτες.

5 από 7 ψήφους

Μελιτζανοκιμαδόπιτα

Για εσάς που λατρεύετε τις Μελιτζάνες !
Μερίδες 20
Προετοιμασία 2 ώρες
Ψήσιμο 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 3 ώρες

Εργαλεία

  • Μπολ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Ταψί 36 χ 40 εκ.
  • Αντικολλητικό Τηγάνι

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Οδηγίες

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μόλις αρχίσει και γίνεται μπάλα το ζυμώνουμε.
  • Έχουμε μια μαλακή ζύμη που κολλάει λίγο γι αυτό ρίχνουμε ελάχιστο αλεύρι.
  • Παίρνουμε τη ζύμη και την χτυπάμε με φόρα πάνω στο τραπέζι 5-6 φορές.
  • Θα δούμε ότι η ζύμη μας έχει γίνει μια μαλακή ζύμη κολλάει λίγο και έχει γίνει τέλεια.
  • Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
  • Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας την χωρίζουμε στα 2 και το κάθε κομμάτι στα 4. Βλέπουμε το κάθε μπαλάκι να είναι όσο η χούφτα μας και όχι μεγαλύτερο.
  • Ανοίγουμε τα 4  μπαλάκια στο μέγεθος ενός ρηχού πιάτου και αλείφουμε με το βούτυρο.
  • Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά 4 και έτσι κάνουμε 1 φύλλο.
  • Το ίδιο και τα υπόλοιπα 4 μπαλάκια και έχουμε και το 2ο φύλλο.Προσέχουμε οι άκρες μας να είναι λεπτές, βοηθάει ο πλάστης σαν ρόδα.
  • Παίρνουμε τώρα την μια άκρη και διπλώνουμε μέχρι την μέση. Και ξαναδιπλώνουμε και γίνεται σαν σφολιάτα.
  • Βάζουμε πάλι μέχρι τη μέση βούτυρο και διπλώνουμε. Διπλώνουμε άλλη μια φορά και έχουμε ένα πακέτο το καλύπτουμε με μεμβράνη .
  • Το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο, το ίδιο κάνουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Τσιγαρίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μπαχαρικά (όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει κρεμμύδι και σκόρδο).
  • Προσθέτουμε ½ φλ. νερό και το αφήνουμε 15 λεπτά περίπου.
  • Κόβουμε κύβους τις μελιτζάνες αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε 10 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τον τραχανά και ανακατεύουμε.
  • Στο κρύο μείγμα προσθέτουμε το ρεγκάτο ή άλλο τυρί τα αυγά, το γιαούρτι και το μπέικιν, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Πάντα στις πίτες η γέμιση πρέπει να είναι κρύα για να γίνει τραγανή.

Για τελείωμα

  • Ρίχνουμε 2 κ.σ καλαμποκέλαιο στο ταψί και αλείφουμε, μετά ανοίγουμε το φύλλο.
  • Βάζουμε το φύλλο στο ταψί πάλι 2 κ.σ καλαμποκέλαιο και από πάνω κρύα την γέμιση.
  • Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο, το βάζουμε από πάνω και κλείνουμε τις άκρες.
  • Βάζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκέλαιο από πάνω να πάει παντού.
  • Χαράζουμε την πίτα, όχι μέχρι κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 45 λεπτά. Ψήνουμε στην τελευταία σχάρα στις αντιστάσεις, ανάλογα πάντα τον φούρνο μας.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά κόβουμε την πίτα, αν αντέξουμε!!

Έξυπνα Μυστικά

Μπορείτε να την φτιάξετε μόνο με κιμά ή να βάλετε άλλο τυρί.
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 432.78kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες, Κιμάς
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παραδοσιακές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 432.78kcal | Υδατάνθρακες: 35.02g | Πρωτεΐνη: 11.44g | Λιπαρά: 27.61g | Κορεσμένα Λιπαρά: 7.03g | Φυτικές Ίνες: 3.15g | Σάκχαρα: 3.5g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close