Μπριζόλα με μήλα

Μπριζόλα με μήλα

Δεν είναι πολύ ωραίο να κακομαθαίνουμε κάποιες φορές τον εαυτό μας, εμένα μου αρέσει να το κάνω. Να σας πω τι εννοώ να φτιάξετε κάτι ξεχωριστό και ενώ θα είναι κάτι γρήγορο, θα νομίζετε ότι τρώτε σε κάποιο εστιατόριο.

Μπριζόλα με μήλα

Ήθελα να φάω μια μπριζόλα λίγο διαφορετική, έτσι βλέπω τι υλικά έχω και σκέφτηκα αυτό που βλέπετε πάμε να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλη μπριζόλα

1 κόκκινο μήλο

1 πράσινο μήλο

1 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Πάπρικα – ρίγανη

1 κ.σ ξύδι

1 κ.σ βούτυρο

Εκτέλεση

Αλείφουμε την μπριζόλα με ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά, και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, βάζουμε την μπριζόλα χαμηλώνουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά.

Μπριζόλα με μήλα

Γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά,κόβουμε τα μήλα καρεδάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα η μπριζόλα προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί,τέλος το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε να πάει παντού.

Μπριζόλα με μήλα

Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί η μπριζόλα για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μπριζόλα με μήλα

Μυστικά

Αντί για ξύδι βάζετε λευκό κρασί ή μπαλσάμικο, λόγω διατροφής έβαλα ξύδι.

Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει, όπως μουστάρδα ή καπνιστή πάπρικα.

Η μπριζόλα πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι από το ψυγείο.

Να προτιμάτε η μπριζόλα να είναι λίγο χοντρή γιατί  γίνεται πιο ζουμερή.

Να προσθέσετε αποξηραμένα δαμάσκηνα ή ανανά ή όποιο φρούτο σας αρέσει.

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι