Αλμυρά Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

6.1K

Έχω πολύ καιρό στο μυαλό μου αυτή την συνταγή, και δοκίμασα να δω πως θα βγει. Έφτιαξα δυο τρεις διαφορετικές και κατέληξα σε αυτή που μου άρεσε πιο πολύ. Ήθελα τα τσουρέκια να είναι εύκολα νόστιμα, αλλά να είναι και μαλακά και αφράτα. Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσετε πολύ, αφού ήδη ζητάτε την συνταγή να τα φτιάξετε.

Πάρτε χαρτί και στυλό και θα μοιραστώ μαζί σας όπως πάντα όλα τα μυστικά μου. Θα σας δώσω διάφορες παραλλαγές, αλλά μπορείτε να τα φτιάξετε όπως σας αρέσουν. Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και θα φτιάξουμε παρέα τα Αλμυρά Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα.

5 από 6 ψήφους

Αλμυρά Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα

Για κάθε εποχή !
Μερίδες 4 τσουρέκια
Προετοιμασία 3 ώρες
Ψήσιμο 40 minutes
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 40 minutes

Εργαλεία

  • Κατσαρόλα
  • Μαρίζ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Σύρμα
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Φόρμα

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • Κασέρι
  • Γραβιέρα
  • Κεφαλογραβιέρα
  • Φέτα
  • Ελιές
  • Ντοματίνια

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε 180 γρ αλεύρι από αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Ανακατεύουμε και σιγά - σιγά προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μόλις γίνει κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε για λίγο την κρέμα, να γίνει χλιαρή προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά. Εγώ την έβαλα στον φούρνο αφού τον είχα ζεστάνει για 2-3 λεπτά στους 50 βαθμούς.
  • Συνεχίζουμε και βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με όλα τα μυρωδικά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με ένα σύρμα και προσθέτουμε την κρέμα της μαγιάς.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα χέρια. Μπορούμε να τα ανακατέψουμε και στην κουζινομηχανή μας, απλά να ενωθούν.
  • Βάζουμε σε λαδωμένο μπολ την ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
  • Η ζύμη μας πρέπει να γίνει τριπλάσια πριν συνεχίσουμε να πλέξουμε τα τσουρέκια.
  • Μετά από 1 ώρα περίπου, μόλις δούμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη την ξεφουσκώνουμε και τη διπλώνουμε.
  • Έχουμε μια ζύμη εύπλαστη και μυρωδάτη, λαδώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας με λίγο ηλιέλαιο.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και μετά κάθε κομμάτι στα 2 ή 3 ανάλογα πως θα το πλέξουμε, πλεξούδες σταυρό, με 2 όπως μας αρέσουν.
  • Γεμίζουμε τα τσουρέκια με ότι μας αρέσει, εγώ έφτιαξα τα μισά με κασέρι και γραβιέρα και τα άλλα μισά τα έφτιαξα με φέτα, ελιές και τοματίνια διαλέξτε ότι θέλετε.
  • Μπορούμε να βάλουμε τη γέμιση στη ζύμη από την αρχή ή να την βάλουμε στις λωρίδες.
  • Μόλις τα πλέξουμε τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα περίπου.
  • Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε απαλά τα τσουρέκια να μην ξεφουσκώσουν.
  • Ψήνουμε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα περίπου 30 λεπτά, μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα σκεπάζουμε, έτσι μένουν μαλακά.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Αλμυρά Τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
Καλή επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !
Θερμίδες: 1814.28kcal
Πιάτο: Αλμυρά Κέικ, Τσουρέκι
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 1814.28kcal | Υδατάνθρακες: 251.65g | Πρωτεΐνη: 51.06g | Λιπαρά: 65.87g | Κορεσμένα Λιπαρά: 34.13g | Φυτικές Ίνες: 11.04g | Σάκχαρα: 17.59g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close